مترجم: پریسا مرتضوی
منبع:راسخون
 

دو روش ایمن برای گرم کردن شیر مادر یا شیر مصنوعی وجود دارد که در اینجا به شما معرفی می‌شود:
1. یک ظرف را با آب گرم پر کنید. بطری شیر را در آب گرمی که دمای آن کمتر از 15 درجۀ سانتی گراد است قرار دهید چرا که دمای بیشتر از 15 درجه رشد باکتری‌ها را فعال می‌کند. آب موجود در ظرف باید به اندازه‌ای گرم باشد که شیشۀ بطری را گرم کند ولی در عین حال باید به اندازه ای که بتوانید دستتان را در آب فرو ببرید، خنک باشد. پستانک شیشه شیر را با یک درپوش بپوشانید. وقتی بطری گرم شد، آن را تکان دهید تا دمای شیر موجود در بطری متعادل شود.
2. از گرمکن الکتریکی استفاده کنید. گرم کردن شیر با این روش به 4 تا 6 دقیقه زمان نیاز دارد. همچنین می‌توانید از گرمکن مسافرتی برای مواقعی که خارج از منزل هستید، استفاده کنید.
در صورتی که نوزاد شما از شیر مصنوعی استفاده می‌کند، بهتر است شیر را قبل از هر بار استفاده آماده کنید و تا آنجا که ممکن است شیر آماده شده را در یخچال نگهداری نکنید؛ زیرا وقتی شیر آماده در یخچال نگهداری می‌شود، باکتری‌ها به آرامی در آن شروع به رشد می‌کنند.
در مواقعی ممکن است نیاز باشد شیر دوشیده شدۀ خود را در یخچال نگهداری کرده و دوباره آن را گرم کنید. مادرانی که فرزند دوقلو دارند، در خارج از منزل کار می‌کنند و یا کودک خود را به مهد کودک می‌فرستند، ناگزیر هستند که شیر خود را در یخچال نگهداری کنند. برای اطمینان از گرم شدن شیر، چند قطره از آن را به قسمت داخلی مچ دست بچکانید؛ چرا که پوست این قسمت از دست نازکتر بوده و نسبت به دما حساس تر است. قطره های شیر باید دست شما را گرم کند و نسوزاند.
هرگز برای گرم کردن شیر از ماکروویو استفاده نکنید؛ چرا که در این صورت شیر دلمه می‌بندد. همچنین ممکن است گرم شدن شیر پس از خروج از ماکروویو همچنان ادامه داشته باشد. مشاهده شده است که تعداد زیادی از نوزادان پس از نوشیدن شیر گرم شده در ماکروویو دچار سوختگی در ناحیۀ دهان و گلو شده اند. علاوه بر این ماکروویو تعدادی از مواد مغذی موجود در شیر را از بین می‌برد.